Bra att tänka på när man ska spela tennis

Tennis är en mycket rolig sport och Sverige har haft stora framgångar på tennisbanorna genom åren. Vare sig du är nybörjare eller en lite duktigare motionsspelare kan det vara bra att ta till sig av dessa tips för att förbättra ditt spel.

  • Träna. Som inom alla idrotter blir man bättre genom träning. Tennis är en utpräglad tekniksport och därför är det viktigt att du tränar på tekniken. Träna grundslagen, forehand, backhand och serve. Dessa kan du med fördel stå och nöta ensam en timme eller två. Sedan är det mycket viktigt att du även får matchträning, då du blir bättre på placering av dig själv och bollen och du märker hur du reagerar i matchsituationer.
  • Utrustning. Köp ett bättre racket. Hos många butiker kan du få prova racketar innan du köper. Du ska också investera i ett par stadiga tennisskor. Utan dessa skor är det lätt att skada sig och du kan inte heller utnyttja din kropps explosivitet vid förflyttningar. Spela i bekväma kläder där du har full rörlighet.
  • Rotation. Ett vanligt nybörjarfel är att man inte använder hela kroppen och dess rörelse vid tennisslaget. Använder du bara hand och arm kan du inte slå lika hårda bollar och du tröttar också fortare ut dig. Träna även på rotationen när du nöter din slagteknik.
  • Allsidig träning. För att du ska bli riktigt bra på tennisbanan behöver du även träna kondition och smidighet. Det gör du lämpligast med någon motionsport som tilltalar dig. Det är också bra om du tränar ditt tävlingspsyke genom att spela många matcher. Du får träna på hur du reagerar både vid vinst och förlust och under stark press.

Tennis är en väldigt bra sport för motionsidrottaren. Tävlingsmomentet gör den dessutom rolig att utöva med sina kompisar. Du kan börja med tennis i vilken ålder som helst och fortsätta långt upp i åldrarna. Genom tennisklubbarna rankas du mot lämpligt motstånd. Tennis lämpar sig för spel året runt tack vare alla tennishallar som finns i landet.